fredag 30 september 2011

För vem kan glömma att stjärnorna någon gång blir stenar


Mobbning, kanske något av det vidrigaste jag vet.
Det behöver inte enbart handla om att man retar/gör narr av någon personligen.. Det finns så många fler sätt än så. Utfrysning, prat bakom ryggen, ignorans, you name it, allt går under samma kategori.
Ibland förundrar det mig att även vuxna människor sysslar med dessa ohyggliga saker. Vad beror sådant på? Kan tänka mig att det är betydligt fler personer än vad man tror som på ett eller annat sätt känner sig mobbade på till exempel sitt jobb. Det finns säkert dom som "förtjänar" det, men sen finns det faktiskt dom som inte gör det, utan bara haft oturen att bli ett offer. Och då är det minsann inte särskilt lätt att kravla sig upp ur den situationen.
Dessvärre är mobbning något som alltid kommer att förekomma, trots att det är elakt, egoistiskt och oerhört känslokallt.
Är du en som känner dig lite smått träffad av detta inlägg? Då finns det förmodligen en och annan anledning till det också. Ta dig en ordentlig funderare på om det är värt det, för om alla bara tänkte ett steg längre i sina handlingar är jag övertygad om att många människor skulle må väldigt mycket bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar